Menu

Femte sejr i træk til Danmarksserien

image
24. oktober 2017 kl. 20:25

Der var store chancer i begge ender, hårde tacklinger og tvivlsomme dommerkendelser, inden Viborg FF's danmarksseriehold fortjent kunne trække sig sejrrigt ud af lørdagens opgør - og dermed sejre for fjerde kamp i træk. 

Kampen lagde ud i et højt tempo og med masser af muligheder til VFF, som det meste af tiden havde overtaget. Der var masser af energi og løbevillighed fra de grønblusede, som tydeligvis var fulde af selvtillid oven på de seneste runders gode resultater. 

Selvom hjemmeholdet havde mange chancer og var livsfarlige på sine hjørnespark, blev det ikke til nogen mål inden for opgørets første 45 minutter. 

Henstilling til VFF-træneren

Anden halvleg fortsatte i et lige så højt tempo som den første. Og så kom der tre mål, som de godt 200 småfrysende tilskuere kunne varme sig på. 

Efter 58 minutters spil fik Alexander Dissing Bøgh efter en misforståelse i Holstebro-defensiven en flot bold frem ad banen i højre side. Han fangede gæsternes keeper på mellemhånd og sparkede stille og roligt kuglen over i det lange hjørne. 

Bare få minutter senere var Henrik Hykkelberg lige ved at udbygge føringen. Han blev brutalt nedlagt bagfra, men dommeren mente til stor frustration for de grønne og for VFF-træner René Kjærsgaard ikke, at forseelsen var nok til et straffespark. 

I de følgende minutter blev Holstebro noget mere offensivt indstillet og søgte tydeligvis målet. 

Efter et hjørnespark ville en VFF-spiller heade bolden væk fra eget felt. Det gjorde han ved at hoppe langt op på ryggen af en Holstebro-angriber, og denne gang pegede dommeren altså på straffesparkspletten.

Gæsternes Andreas Kiilerich udnyttede køligt straffesparket og scorede til 1-1, og så fik frustrationerne frit løb på sidelinjen. René Kjærsgaard var tydeligvis utilfreds med det dømte straffespark, og han måtte se sig få en alvorlig henstilling af linjedommeren. 

Kan vist ikke tabe

Efter udligningen lagde Holstebro sig igen lidt længere tilbage på banen, men alligevel fandt VFF et hul. 

Da der var spillet 78 minutter, fik Christoffer Maul Petersen en perfekt stikning i dybden ind i gæsternes felt. Med et enkelt træk kom han forbi den enlige Holstebro-forsvarer og sendte med stort overskud bolden i en blød bue over i målets højre side. 

I kampens slutfase lykkedes Viborg FF med at tage det høje tempo ud af kampen, og selvom gæsterne kom til to kæmpechancer inden for de sidste minutter, kunne VFF-spillerne løfte hænderne over hovedet, da dommeren fløjtede af. 

VFF-træneren var ét stort smil efter kampen. 

- Lige nu kan vi vist ikke tabe. Vi er inde i en rigtig god bølge, og i dag mødte vi et tophold, som plejer at score rigtig mange mål. Vi stod godt, havde rigtig god energi og kørte dem trætte. Vi havde den coolness, der skulle til for at vinde i dag, sagde han. 

Skal score flere mål

Efter kampen var VFF-træneren stadig oprørt over det VFF-straffespark, der ikke blev dømt i anden halvleg, og at dommeren derimod dømte et straffespark til Holstebro.

- Den var kæmpestor i forhold til sådan en, hvor man rider op på ryggen af angriberen. Det var lort, at de skulle med ind i den her fodboldkamp, så hvis de havde fået point med herfra, havde jeg brækket mig, sagde han. 

Selvom Viborg FF har scoret i hele 11 ud af 12 kampe ser træneren gerne, at det er i den offensive og scoringsmæssige del af spillet, holdet skal bygge på. 

- Vi skal score nogle flere mål. Vi har mange gode teknikere, men når vi står på kanten af feltet og spiller tiki-taka-fodbold, kommer vi ikke rigtig nogen steder. Der skal skydes på kassen, og med de chancer, vi har, skal der scores lidt flere mål, sagde han.

Med sejren har Viborg FF's danmarksseriehold spillet sig op på en fjerdeplads i rækken - bare fem point efter topholdet Holstebro. 

 

Viborg FF - Holstebro Boldklub 2-1 (0-0)

Fodbold, Danmarksserien, herrer

Mål: 1-0 Alexander Dissing Bøgh (58.), 1-1 Andreas Kiilerich (67. str.), 2-1 Christoffer Maul Petersen (78.)

Gule kort: Viborg FF 2 (Jacob Vetter 43., Martin Christensen 90.), Holstebro 0

Dommer: Benjamin Seferovic